söndag 22 mars 2015

Så jäkla gott!

Mumsigt!

Ok, jag är helt såld på det nya hypade mellanmålet chiapudding. Jag gjorde det första gången idag och det var jättegott. Att det dessutom är något av det nyttigaste man kan äta gör det ju inte sämre. Expressens Mitt kök skriver så här:

Här har vi samlat 10 härliga anledningar till varför du ska äta chiafrön – varje dag. 
1. Chiafrön är glutenfria!
2. Fröna innehåller en hög halt kostfiber vilket gör den utmärkt för matsmältningen.
4. Chiafrön är perfekt att äta innan eller efter träning då det ger kroppen energi och uthållighet.
5. Chia innehåller fem gånger mer kalcium än mjölk och åtta gånger mer Omega 3 än lax. 
6. Chia innehåller sju gånger mer än C-vitamin än apelsiner.
7. Är du allergisk mot ägg eller vegan så är chia en fantastisk ersättare. Blanda chiafrön med vatten och låt stå tills det blir en gel och använd gelen i recept som kräver ägg.
8. Chia stärker hud, hår och naglar.
9. Det unika med chiafrön är hur bra den kan binda vatten vilket hjälper oss att förbättra vätskebalansen. Chia kan absorbera upp till hela tolv gånger sin egen vikt i vatten.
10. Det underbara med chiafrön är att de är smaklösa och därför perfekta att använda i nästan vad som helst! Det gör brödet saftigare, kakorna nyttigare och gröten godare.
Jag gjorde en pudding av fröna:
3 msk chiafrön
2 dl mandelmjölk eller kokosmjölk
Låt stå kallt i kylskåp i några timmar.
Sedan hade jag jordgubbar, banan, blåbär och rostade kokosflingor till. Mums! Jag kommer att käka det varje dag :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar